Turun kaupunkipuulinjaus on kaupungin yhteinen tahtotila, jonka päätavoitteena on tietämyksen lisääminen sekä puiden hyvinvoinnin ja arvojen turvaaminen.  Kiinteistöliikelaitos valmisteli linjauksen yhteistyössä kaupunkisuunnittelun, rakennusvalvonnan, ympäristönsuojelun ja museopalveluiden kanssa. Linjaus on jatkoa puihin liittyvälle kehitystyölle, josta Turku sai vuonna 2011 kunniamaininnan European city of trees. Tavoitteena on, että Turku on tulevaisuudessa suuri kaupunkipuuarboretum.

Tulevaisuuden kaupunkipuusto kohtaa uusia haasteita. Kaupunkirakenne tiivistyy ja liikennemäärät kasvavat. Tiivis kaupunkitila tuo haasteita kaupungin vehreyttämiselle. Myös hulevesien käsittely uusine ratkaisuineen tulee huomioida puiden istutuksissa. Täysin uudenlaisia haasteita kaupungin tulevaisuuden puustolle asettaa ilmastonmuutosten vaikutukset sekä kasvanut tauti- ja tuholaisvaara. Kaupunkipuulinjauksen päätavoitteena onkin ennakoiva riskienhallinta, jolla taataan puiden säilyminen jatkossa kaupunkikuvassa. Linjaus ohjaa sekä suunnittelua että puiden hoitoa.

Lue lisää kaupungin sivuilta:
http://www.turku.fi/kaupunkipuulinjaus

https://yle.fi/uutiset/3-11278973
https://www.turku.fi/uutinen/2020-03-27_turun-konserttitalon-sijaintipaikaksi-esitetaan-itsenaisyydenaukiota
http://www.turku.fi/uutinen/2019-09-05_turun-kaupunki-tehostaa-toimistotilojensa-tilankayttoa-ja-parantaa-palveluiden
https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/4720048/Turku+saa+uuden+Demokratiatalon++poliitikot+hyvaksyivat+toimistoselvityksen